Podprogram 2017 - efekty

1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Pszczynie z terenu województwa Śląskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Chorzowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomoc żywnościową oraz uczestnictwo w działaniach w ramach środków towrzyszących w okresie sierpień 2017 - czerwiec 2018.

 2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe),

- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieporzowe, filet z makreli w oleju),

- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

- tłuszcze (olej rzepakowy),

- dania gotowe (gularz wieprzowy z warzywami).

3. Pomoc żywnościowa tyrafiła do 500 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Pszczyna.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 25.605 ton żywności,

- 2500 paczek żywnościowych,

- 0 posiłków.

5. W ramach Podprogramu 2017 dla 500 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:

- Ekonomiczne - 1 spotkanie dla 26 uczestników,

- Żywieniowe - 1 spotkanie dla 26 uczestników,

- Kulinarne - 1 spotkanie dla 26 uczestników,

- Niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 26 uczestników.

 

Europejski Fundusz Społeczny

Strona współfinansowana przez Unię Europejską
w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Program Operacyjny Kapitał Ludzki.

Kapitał ludzki
X